Hendrik Daneels stopt als CEO van Beddeleem en wordt voorzitter Raad van Bestuur

Beddeleem herschikt het directieteam : Hendrik Daneels stopt begin 2022 als co-CEO en wordt dan voorzitter van de Raad van Bestuur. Huidig commercieel directeur Jochen Daneels volgt hem op, naast co-CEO Koen De Block.

Bouwbedrijf Beddeleem (totaalafwerking van kantoren en utiliteitsgebouwen én fabrikant van systeemwanden, plafonds, deuren en meubilair) krijgt begin volgend jaar een nieuwe co-CEO. Op 1 januari 2022 treedt Hendrik Daneels (59) af als co-CEO en gedelegeerd bestuurder, en wordt dan voorzitter van de Raad van Bestuur. De nieuwe co-CEO en tevens gedelegeerd bestuurder wordt Jochen Daneels (39), een van de zonen van Hendrik, die al twee jaar commercieel directeur van Beddeleem is. Jochen zal samen met Koen De Block een complementair CEO-duo vormen, net zoals dat nu het geval is met Koen en Hendrik. Co-CEO Koen De Block (54, en reeds 32 jaar in het bedrijf) blijft zijn functies behouden.

Samen met Frederick De Piere (COO), Patrick Van derBruggen (CFO), Wouter Vermeire (CTO), Steven Van de Mosselaer (Directeur Productie) en Marnix Claeys (HR Director) zullen Koen De Block en Jochen Daneels het 7-koppige directiecomité vormen.

Hendrik Daneels is sinds 1989 actief bij Beddeleem NV (Nazareth/Deinze). Met zijn knowhow en ervaring bouwde hij voor Beddeleem (als verantwoordelijke voor de sales, uitvoering, financiën, HR en export) een grote voorsprong uit op de concurrentie in België. In 2001 werd Hendrik via een management buy-in aandeelhouder en gedelegeerd bestuurder van Beddeleem. Als voorzitter zal hij net als Koen De Block zijn belangrijk aandelenpakket behouden.

Hendrik Daneels: “Tot eind van dit jaar blijf ik op post zodat de overgang goed voorbereid kan worden. Ook nadien zullen de collega’s vanzelfsprekend op mij een beroep kunnen doen voor advies. Als toekomstig voorzitter van de Raad van Bestuur blijf ik betrokken en kijk ik uit naar de samenwerking met het nieuwe CEO-duo. Jochen Daneels heeft al twee jaar ervaring kunnen opdoen als commercieel directeur, nadat hij gedurende 13 jaar als project manager de knepen van het vak leerde kennen. Hij krijgt er nu ook de verantwoordelijkheid voor de projecten en de uitvoering bij. Ik ben ervan overtuigd dat na al die jaren van samenwerking Koen en Jochen een uitstekend CEO-duo zullen vormen, en Beddeleem verder zullen laten groeien.”

scroll to top