Europagebouw

De hoofdzetel van de Europese raad en de Raad van de Europese Unie konden zich onlangs vestigen in het nieuwe ‘Europagebouw’ in Brussel.  Het gebouw bestaat uit blok A van het roemrijke Résidence Palace en een nieuw aangebouwde kubus die fungeert als Atrium.

In deze kubus bevindt zich een reusachtige lantaarn die de meest emblematische zalen bevat (conferentiezaal, perszaal, enz.), getypeerd door een kleurontwerp van Georges Meurant.

Na de samenwerking met Interbuild (in THV als BAM Alliance) voor het nieuwe Navo hoofdkwartier werkte Beddeleem voor Résidence Palace terug in opdracht van de algemene aannemer Interbuild (hier in THV met Jan De Nul).

Een belangrijk deel van de afwerking werd aan Beddeleem toevertrouwd. Er werden meer dan 3.000 m² van onze JB CEILING plafondsystemen geplaatst. Om de zalen en kantoren verder in te delen werden 3.000 m² JB 2000 systeemwanden en 39.000 m² gipskartonwanden en –plafonds geplaatst.

Het huzarenstukje voor Beddeleem was echter de bouw van 150 tolkencabines inclusief de akoestisch zeer performante beglazing en het omkasten van de stalen kolommen met gips prefab elementen.  Deze cabines en omkastingen volgen immers doorheen de verschillende verdiepingen de speciale ‘lantaarnvorm’ van het gebouw.  Dit zorgde voor 600 unieke omkastingen en 150 unieke cellen met bijhorende krommingsstraal.

scroll to top